FREDRIKSTAD BRYGGERI

Fredrikstad Bryggeri ble etablert i 1877, og  var et betydelig landemerke i Fredrikstad med 70 ansatte og mange millioner av liter øl og mineralvann produsert. Brygging stoppet i 2000. I 2016 ble Losjeveien 2 AS stiftet av 19 ildsjeler, for å bevare og gjenopplive den eldste delen av bryggeriet. De leier ut selskapslokaler og inviterer til arrangementer for å tjene penger til vedlikehold og utvikling av bygningene. Gjærhuset selskapslokaler og et mikrobryggeri holder bryggeriets arv i live. De mottok kulturminnefondets nasjonale plakett for god bevaring i 2020  

Formål: Å bevare de klassiske bryggerilokalene fra 1878 som et treffsted både for nærmiljøet og hele byen.

Organisert som: Aksjeselskap  

Type bygg:  Vernet fabrikkbygg i teglstein fra 1878 

Vi er stolte av at vi er 19 ulike personer fra nabolaget som har rehabilitert, og klarer å drifte bygget uten større konflikter. 

For oss er dette først og fremst et verdivalg, ikke en investering.

Fasiliteter

Økonomi

Totalbudsjett for 2022: 1 250 KNOK 

Organisering

“Vi velger å ikke irritere oss over antall timer, fordeling osv på hva man har lagt ned, alt skal deles på 19. 

Flere av oss er i en alder hvor pensjonen har kommet/kommer raskt, og vi ser på dette som en flott hobby. “

Motivasjon

Å ivareta et viktig historisk bygg i nærområdet som skal bli til glede for mange. Vårt mål er utvikle et "grendehus", med utleie av selskapslokalene, med utvikling av arenaer for mat og drikke, kultur, kunst og håndverk, og som sosialt treffpunkt for områder i gangavstand til Bryggeriet. En viktig driver for de 19 var også å skape sitt eget sted og sin egen hobby. Ha et tilholdssted. 

Læring/Refleksjoner

Hva er unikt

Hvorfor har det fungert

Tydelig prospekt med grundig gjennomgang av bygget utviklet tidlig, gjorde det lett for andre å vurdere prosjektet, og var også internt bevisstgjørende. 

Nyttige dokumenter